#VISITGREECE

текст Димана Трънкова; фотография Антони Георгиев

10 места в Гърция, където да се снимате в Instagram през 2021 г.

Залезът на Санторини

Ако сте от хората, които лягат и стават с Instagram, Гърция е мястото, където да изкарате ваканцията си през 2021 г. Страната изобилства от пейзажи, преживявания и места, които заслужават десетки снимки в Instagram профила ви и ще ви донесат лайкове и нови последователи.

Може би смятате, че залезите на Санторини в Иа вече са се поизтъркали. Нашите впечатления са тъкмо обратните. Всяка вечер слънцето залязва по неповторим начин, обагряйки небето в жълто и огненочервено, а морето - в сапфирено и виненочервено. Ако успеете да игнорирате присъствието на останалите туристи, които се бутат за тяхната снимка, ще останете повече от доволни. Последователите ви - също.

За да намерите място в Гърция, което едновременно предлага море и достойна за Instagram красота, дори няма нужда да напускате материка. Идете в Парга. Градчето е сгушено в дълбок залив на западния бряг на Гърция и предлага всичко за идеалната снимка - високи планини, които влизат в морето, тъмносини води, гъсти пиниеви дървета и стратегически разположен остров с бяла църква.

Парга, Гърция

Наблизо ви очаква един от най-живописните плажове, на които бихте искали колкото да плувате, толкова и да се снимате - Навагио, Заливът с корабокрушението на Закинтос. Ръждивите останки на кораба, круширал през 1980 г., придават особено очарование на дълбокия залив от сиви скали и тюркоазена вода.

Далеч преди Instagram да се появи в живота ни, романтиката на Ханя, на Крит, вече беше прочута. И няма как да е другояче. Тук можете да снимате няколко дни и да не ви омръзне. Симпатични улички между стари къщи, боядисани в ярки цветове. Таверни, където е колкото вкусно, толкова и очарователно. Променада, по която можете да се разхождате с бял файтон или мечтателно да съзерцавате безкрая от стария фар. Възможностите са безброй. Не ги пропускайте.

Ханя, Крит

Когато искате да покажете на последователите си в Instagram, че се вълнувате не само от естетически издържани снимки, но и от богатата история на Гърция, направете си селфи от нос Сунион по залез. Да, още един залез. Но на какво място! На върха на носа се издига ефирен древногръцки храм, посветен на Посейдон. Стройните му колони гледат към осеяното с острови море, а залезът е пълен с някаква странна меланхолия. Идеален начин да покажете малко психологическа дълбочина.

Залез на Сунион

А какво ще кажете за фотография, в която изглеждате като владетеля на могъща империя? Тронът на кайзера на Корфу е в една от най-живописните точки на острова - възвишение с 360-градусова панорама към света. Името на наблюдателницата е заради императора на Австро-Унгария кайзер Вилхелм II, който обичал да наблюдава острова оттук. За разлика от него, вие имате преимущество - профил в Instagram, където да споделите преживяването.

Тронът на императора, Корфу

Ако предпочитате да покажете на целия Интернет, че сте активна личност, която обича предизвикателствата, Гърция е пълна с начини да го направите.

Преходът в ждрелото Викос, в планините Пинд, е един от най-подходящите. Ждрелото е дълго 20 км, дълбочината му варира между 120 и 490 м, а ширината - от 400 м до няколко метра в най-тясната част. Какво означават тези числа? Че Викос е предизвикателство, но изключително живописно предизвикателство, пейзаж на титанични планини и спиращи дъха пейзажи. Идеално място да покажете на света, че в живота ви има повече неща от позиране на идилични плажове.

Градските хора, които обичат оживлението, шума и пъстротата на пълните улици, ще открият отлично място за впечатляващи Instagram постове в Атина. Градът буквално прелива от възможности.

Атинските графити се появяват понякога на изненадващи места, но винаги очароват със стила и посланията си. Особено много са те в квартал Псири, зона на оживени барове и ресторантчета, където се стичат младите хора от града и туристи. Идеално място за снимки, снимки, снимки!

Графити, Атина

За по-изискани постове в Instagram, качете се на хълма Ликавитос, когато вече е мръкнало. От него се открива великолепна панорама към Акропола и мрежата на атинските улици, трептящи в светлини под тъмносиньото нощно гръцко небе.

Акропола през нощта

Гърция е неимоверно красива със своите морски, планински и градски пейзажи. Но онова, което дава допълнителна атмосфера на страната, оживява я и ни кара да се връщаме отново и отново в нея, са хората.

Едно от най-хубавите места да срещнете гърците в непосредствена атмосфера и целия им чар, е да посетите произволен гръцки пазар. Закрит като Централния пазар на Атина или открит като пазарите на който гръцки град се сетите, той е експлозия от преживявания.

Пазар в Гърция

Сергиите греят с цветовете на десетки плодове и зеленчуци, и блестят от телата на изложена за продан прясна риба. Въздухът е гъст от ароматите на риган, маслини и прясно изпечено сувлаки. И всичко това се продава и купува от оживена тълпа хора, която рекламира стоката си, избира, задава въпроси, смее се и се радва на живота. Тук животът е нефилтриран, естествен и необуздан - Instagram профилът ви само ще спечели от него!

visitgreece

 

  • COMMENTING RULES

    Commenting on www.vagabond.bg

    Vagabond Media Ltd requires you to submit a valid email to comment on www.vagabond.bg to secure that you are not a bot or a spammer. Learn more on how the company manages your personal information on our Privacy Policy. By filling the comment form you declare that you will not use www.vagabond.bg for the purpose of violating the laws of the Republic of Bulgaria. When commenting on www.vagabond.bg please observe some simple rules. You must avoid sexually explicit language and racist, vulgar, religiously intolerant or obscene comments aiming to insult Vagabond Media Ltd, other companies, countries, nationalities, confessions or authors of postings and/or other comments. Do not post spam. Write in English. Unsolicited commercial messages, obscene postings and personal attacks will be removed without notice. The comments will be moderated and may take some time to appear on www.vagabond.bg.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Discover More

VAGABOND'S INTERNATIONAL WALK OF FAME
You went to LA, okay. You think you've seen it all – and walked over it: the pinkish stars on the pavement of Hollywood Boulevard with names of actors, musicians and celebrities, many of whom long forgotten, but immortalised in the Hollywood Walk of Fame.

ОТКРИЙТЕ МИСТИЧНА ГЪРЦИЯ
Гърция е земя не само на приятни плажове, синьо море, спираща дъха природа, богата история и дружелюбни, обичащи живота хора. Гърция е и земя, където понякога усещате присъствието на нещо неземно, свръхестествено, дори божествено.

ДЕСЕТ ГРЪЦКИ ОСТРОВА
Може да са 1200. Може да са и 6000. Точният брой на островите в Гърция може да варира според това как броите и както смятате за остров.

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ХАЛКИДИКИ
Защо почивате на Халкидики? Всеки има своя отговор. Но когато обобщим, откриваме, че можем да подредим най-доброто от Халкидики в пет категории.

ТОП 10 НЕЩА, КОИТО ДА ПРАВИМ НА ХАЛКИДИКИ ПРЕЗ ЛЯТОТО
Щом сте тръгнали за Халкидики, ясно е, че основната ви цел е да се установите възможно най-близо до морето и да прекарвате основната част от времето на плажа.

5 MUST-VISIT PLACES IN ISRAEL
It is impossible to cover all the wonders that you will discover once you set foot in Israel, but here are five of the most astonishing ones.

DISCOVERING OUZO
The pines cast a dappled shade on our table and the cool sea is lapping at our feet, the rumble of pebbles drowned by the ecstatic chirping of the cicadas.

ТОП 10 ХРАНИ И НАПИТКИ, КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ ВКУСА НА ГЪРЦИЯ
За нас е станало всекидневие да използваме гръцки зехтин у дома или да си поръчваме панирани калмари в ресторанта, но истината е, че гръцката кухня е несравнимо по-вкусна, когато сме в Гърция.

ТОП 10 СКРИТИ СЪКРОВИЩА НА ГЪРЦИЯ
Всеки интелигентен човек е способен да изброи поне пет места и забележителности в Гърция със световна слава (особено, ако следва популярните инфлуенсъри в социалните мрежи). Но страната предлага много повече от Акропола, Санторини, Корфу, Делфи и Миконос.
10 ГРЪЦКИ ОСТРОВА, КОИТО ДА ПОСЕТИМ ПРЕЗ 2020
Гърция нямаше да бъде Гърция, ако ги нямаше островите. Разпилени сред сините води на Егейско, Средиземно и Йонийско море, те са мозайка от различни истории, култури, пейзажи и кулинарни традиции, които са се преплитали на тях през вековете.

GREECE: WHERE TRAINS GO TO DIE
We have written extensively, with justification, about the many charms of Thessaloniki. A short drive from Bulgaria, the second largest city in Greece abounds with pleasures for both body and the soul.