A Guide to Roman Bulgaria

Оценете
(5 гласа)
A Guide to Roman Bulgaria A Guide to Roman Bulgaria
Автори
Издател
Фондация "Фрий Спийч Интернешънъл"
Корици
Меки корици
Страници
168 стр.
ISBN
978-619-90319-4-0
Формат
218 мм x 216 мм
Цена
30 лева
Език
английски
Публикувана
10 10 2016
Налична
ДА

Преди 2000 години земите на днешна България станали част от една от най-великите държави в историята: Римската империя. Тази промяна преобразила балканския пейзаж, хора и култура. Римляните построили пътища, основали градове, издигнали храмове, а улиците жужали от хора, пристигнали от Близкия изток, Централна Европа, Апенинския полуостров. В годините на мир, войници охранявали дългата дунавска граница, търговци купували и продавали стоки от всички краища на империята, а гладиатори се сражавали до смърт, за да забавляват публиката. В годините на война, варварите атакували, градовете били разграбвани и императори загивали в битка.

Вековете, изминали след падането на империята, са унищожили по-голямата част от римското наследство на България. Пътища и градове, статуи и храмове изчезнали завинаги - унищожени във войни или от хора, които ги използвали за евтин строителен материал, застроени с нови сгради или разграбени от иманяри.

И все пак, значителна част от римското наследство на България е тук, готова да бъде изследвана. Театри и обществени бани, стадиони и резиденции, статуи и фини мозайки, базилики и живописвани гробници, модерни музеи и буренясали руини: те чакат любопитния пътешественик, който с желание излиза извън утъпканите пътеки, за да открие едно слабопознато, но вълнуващо кътче на някогашната империя.

България: 18,60 евро

ЕС & EИО: 28,60 евро

САЩ и останалия свят: $37.99

Надникнете в A Guide to Roman Bulgaria

Прочетена 2312 пъти
Copyright © Vagabond Media Ltd 2006-2020. All Rights Reserved
Този сайт използва БИСКВИТКИ (cookies)