Вагабонд Медиа и фондация "Фрий Спийч Интернешънъл" са издателите на висококачествени книги за българското културно, историческо, религиозно и етническо разнообразие на английски и български език.

Написани от опитни журналисти, историци и археолози по интелигентен и въздействащ начин, и илюстрирани с първокласна фотография, книгите се радват на международно признание.

Пътеводител за комунистическа България

Оценете
(5 гласа)
A Guide to Communist Bulgaria A Guide to Communist Bulgaria
Автори
Издател
Фондация "Фрий Спийч Интернешънъл"
Корици
меки
Страници
700
ISBN
ISBN-10: 6199031954 ISBN-13: 978-6199031957
Формат
450 x 320 мм
Цена
105 лева
Език
български, английски
Публикувана
февруари 2018
Налична
изчерпан тираж

В три тома тази книга изследва в неговата цялост архитектурното, художествено и материално наследство на Народна република България чрез богат визуален материал, поставен в контекст. Том първи включва места, които всеки с интерес към триумфите и провалите на България от близкото минало трябва да посети: от Бузлуджа и Димитровград до сталинистка София и паметниците в Северозапада. Том втори изследва най-забележителните и странни монументи и образци на общественото изкуство от комунистическата епоха: от образите на партизани и на съветски войници до тези на обикновените трудови хора. Том трети е посветен на следите, оставени от комунистическия режим в България: от изоставените казарми и кина през провалените мегапроекти и носталгията по идеализираното социалистическо минало и смешните му табелки.


Прочетена 1699 пъти
Copyright © Vagabond Media Ltd 2006-2020. All Rights Reserved
Този сайт използва БИСКВИТКИ (cookies)