Вагабонд Медиа и фондация "Фрий Спийч Интернешънъл" са издателите на висококачествени книги за българското културно, историческо, религиозно и етническо разнообразие на английски и български език.

Написани от опитни журналисти, историци и археолози по интелигентен и въздействащ начин, и илюстрирани с първокласна фотография, книгите се радват на международно признание.

Bulgaria of the Religions

Оценете
(2 гласа)
Bulgaria of the Religions Bulgaria of the Religions
Автори
Издател
Фрий Спийч Интернешънъл
Корици
твърди корици
Страници
498
ISBN
978-619-91312-0-6
Формат
230 x 210 мм
Цена
49,99 лв
Език
английски
Публикувана
май 2019
Налична
в наличност

Bulgaria of the Religions е луксозен пътеводител в най-добрите традиции на жанра.

С информирания си текст и великолепните си фотографии той разказва на чуждестранния посетител за религиите, техните празници и паметници на културата и изкуството в страната.

Bulgaria of the Religions представя християнството с основните му деноминации, исляма и юдаизма, религиите и вярванията на праисторията и Античността, и съвременни мистични и езотерични течения като дъновизма

От Рилския и Бачковския манастир и Боянската църква, през възрожденските църкви на Елена, Трявна, Пловдив и Велико Търново и изкуството на Захари Зограф до "Св. Александър Невски" и катедралите във Варна и Бургас, книгата включва добре известни познати религиозни обекти и слабо познати църкви и манастири, заедно с католически средища като Раковски и Бърдарски геран, руските църкви в България, мюсюлмански паметници като Томбул джамия в Шумен и Демир баба теке край Исперих, синагогите в София, Самоков, Пловдив, Видин, тракийските скални светилища при Перперикон, Татул, Белинташ.

Написана популярно, Bulgaria of the Religions информира и вдъхновява англоезичния пътешественик да опознае религиозното богатство на България и общностите, които са го създали.


България: 29,99 евро

ЕС и ЕИО: 45,99 евро

САЩ и останалия свят: $53,99

Прочетена 171 пъти
Copyright © Vagabond Media Ltd 2006-2018. All Rights Reserved
Този сайт използва БИСКВИТКИ (cookies)